WiadomośćMasarnia Brzozie poleca
(Kategoria: Powiat Brodnicki · Brodnica - WIADOMOŚCI, INFORMACJE)
Dodane przez admin
niedziela, 01 lipca 2018 r., godz. 17:38

Zdrowe i smaczne
Masarnia Brzozie istnieje na rynku od ponad 20 lat. Wysoka jakość produktów, zaufanie klientów oraz tradycyjne i oryginalne receptury pozwoliły stworzyć wspaniałą ofertę. Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom rynku, właściciele starają się dostosowywać wybór i technologie do wymagań dzisiejszego klienta, stawiając na jakość, solidność, a przede wszystkim walory smakowe.



Jakość wędlin w sklepowych lodówkach pozostawia wiele do życzenia. Producenci nie zawsze dbają o nasze zdrowie, a bardziej o własne kieszenie. Tymczasem wiele osób nie wyobraża sobie kanapki bez plasterka wędliny - bo musi być mięso i koniec! Zdrowa dieta to podstawa długiego i przyjemnego życia. Odpowiednio skomponowany jadłospis chroni przed chorobami cywilizacyjnymi, nadwagą i innymi dolegliwościami.

Obecnie wędliny znajdują się na czarnej liście dietetyków. Czym zatem różnią się współczesne szynki i kiełbasy od tych, które serwowały nam babcie? Znaczącą różnicą jest rodzaj produkcji popularnej przekąski. Dawniej na talerzu królowały naturalnie wędzone, samodzielnie przygotowane i doprawione wędliny. Soczyste, aromatyczne i smaczne oraz bogate w wartościowe związki mineralne. Dzisiaj wędliny sprzedaje się w zafoliowanych opakowaniach lub na wędliniarskich stoiskach, gdzie przez długi czas wystawione są na działanie czynników zewnętrznych.

Oczywiście, nie każda wędlina jest szkodliwa. I tu mamy pole do popisu. Małe masarnie produkujące wyroby własne nie mogą sobie pozwolić na błędy. One muszą się starać, by ich wyroby były nie tylko smaczne, ale i zdrowe. Ważna jest także zawartość mięsa. Jak zatem cieszyć się smakiem pachnącej wędliny i dostarczać organizmowi solidną porcją białka? Kiełbasę, szynkę czy roladę wieprzową kupuj u regionalnych i ekologicznych producentów.

A przykładem takiego producenta jest Masarnia Brzozie. Specjalizuje się ona w produkcji wyrobów tradycyjnych naturalnych. Starannie wyselekcjonowane mięso używane do produkcji pochodzi od rolników z ekologicznie czystych terenów powiatu brodnickiego. W długim procesie peklowania mięsa używana jest sól, majeranek, czosnek, pieprz, gorczyca, które nadają wędlinom niepowtarzalny smak i aromat.
Pasja i zaangażowanie spowodowały, że na przestrzeni lat stała się ona liderem na rynku mięsnym w sprzedaży wyrobów wędliniarskich w regionie, oraz kluczowym dostawcą produktów do dystrybutorów i gastronomii. Z prawdziwie rzemieślniczym pietyzmem właściciele dbają, aby były one zawsze smaczne i zdrowe. Łącząc umiejętnie walory tradycji z nowoczesną technologią produkują wyroby najwyższej jakości, którą potwierdzają zadowoleni konsumenci.

Wędliny i mięsa z Brzozia, to kombinacja wieloletniego doświadczenia, tradycji i zamiłowania do pysznego jedzenia – niczym w klasycznym, staropolskim przepisie. W świecie wyrobów Masarni Brzozie tradycja łączy się z doskonałością owocując wyśmienitymi mięsami i wędlinami. Zapraszamy do poznania ich bliżej, zasmakowania w tym, co jest ich pasją – przyrządzaniu produktów o harmonijnym smaku i bogatym wnętrzu.

Turyści odwiedzający powiat brodnicki dobrze pamiętają smak produktów z Brzozia i często wracając wywożą do domów pokaźne siatki. Oznacza to, że doceniają smak i jakość oferowanych wyrobów, a masarnia kładzie nacisk na dobrą współpracę również z klientem indywidualnym. Wyroby Masarni Brzozie trafiają także poza granice kraju, bowiem bardzo dobrze się przechowują. Niepowtarzalny smak i aromat wyraźnie dają do zrozumienia konsumentom, że zrodził się z pasji i zamiłowania do wsi i wiejskiego jedzenia.

Źródło: Artykuł promocyjny

Wyroby Masarni Brzozie:























Źródło: Powiat Brodnicki - Brodnica > Portal mieszkańców
( http://www.powiatbrodnicki.pl/news.php?extend.8366 )