WiadomośćMasarnia Brzozie - smak dzieciństwa
(Kategoria: Powiat Brodnicki · Brodnica - WIADOMOŚCI, INFORMACJE)
Dodane przez admin
niedziela, 07 maja 2017 r., godz. 13:44

Czas na grilla
Grillowanie jest jedną z ulubionych form spędzania czasu na świeżym powietrzu. Większość z nas traktuje grilla jako okazję do spotkania się z bliskimi i możliwość posmakowania tego, co Polak najbardziej lubi - kiełbaski z grilla. Ale umieszczając ją na grillu, powinniśmy stawiać na jakość, solidność, a przede wszystkim walory smakowe.



Nadszedł czas na grilla. Długo wyczekiwany w zimowe wieczory, wspominany z sentymentem - wreszcie jest. Spotkania grillowe, to oprócz miłej tradycji spotkania się z bliskimi - znajomymi czy rodziną, możliwość posmakowania znakomitych wyrobów upieczonych na tradycyjnym węglu drzewnym. Ach te kiełbaski pachnące czosnkiem, świeże i aromatyczne, kaszanka gorąca i rozpływająca się w ustach. Do tego świeże mięso, pachnące przyprawami, pieczołowicie podpieczone na grillu. Któż z nas się temu oprze?

Każdy lubi spotkania przy grillu, wspólne biesiadowanie, długie rozmowy, muzykę, dobrą zabawę. To świetny sposób na naładowanie akumulatorów, odpoczynek dla naszych oczu i ciała od biurowej atmosfery i okazja do kontaktu z naturą. A do tego smakowite zapachy unoszące się znad grilla i smak pamiętany do następnego sezonu. Gwarancją udanego grilla są świeże produkty. A o to zadba Masarnia Brzozie - firma, która istnieje od 1991 roku. Trzech wspólników Kazimierz Leśniewski, Bogdan Biegański i Grzegorz Sobiech założyło firmę, która prowadzi ubój trzody chlewnej, rozbiór mięsa wieprzowego i wołowego, a także produkcję wyrobów wędliniarskich. Zakład jest w pełni dostosowany do wymogów unijnych. Na dzień dzisiejszy zatrudnia 20 osób.

Specjalizuje się on w produkcji wyrobów tradycyjnych - naturalnych. Starannie wyselekcjonowane mięso używane do produkcji pochodzi od rolników z ekologicznie czystych terenów powiatu brodnickiego. W długim procesie peklowania mięsa używana jest sól, majeranek, czosnek, pieprz, gorczyca, które nadają wędlinom niepowtarzalny smak i aromat. Pasja i zaangażowanie spowodowały, że na przestrzeni lat stała się ona liderem na rynku mięsnym w sprzedaży wyrobów wędliniarskich w regionie, oraz kluczowym dostawcą produktów do dystrybutorów i gastronomii.

Z prawdziwie rzemieślniczym pietyzmem właściciele dbają, aby były one zawsze smaczne i zdrowe. Łącząc umiejętnie walory tradycji z nowoczesną technologią produkują wyroby najwyższej jakości, którą potwierdzają zadowoleni konsumenci. Wszystkie produkty przygotowane są wedle starych, dobrze sprawdzonych receptur. Smak i aromat wędlin, to przede wszystkim wysoce selekcjonowane mięso wieprzowe, peklowane z dodatkiem naturalnych przypraw oraz odpowiednio wędzone – dymem olchowym i bukowym.

Zakład ciągle wzbogaca się o nowe maszyny i urządzenia, oraz poszerza asortyment produkowanych wyrobów. Wędliny i mięsa z Brzozia, to kombinacja wieloletniego doświadczenia, tradycji i zamiłowania do pysznego jedzenia – niczym w klasycznym, staropolskim przepisie. Masarnia prowadzi sprzedaż hurtową i detaliczną w swojej siedzibie w Brzoziu Polskim. Miła, fachowa obsługa, konkurencyjne ceny, realizacja zamówień telefonicznych i dowóz towarów do klienta - stanowią ważną cechę oferty handlowej. Masarnia Brzozie zaprasza oferując pokaźny wybór wędlin i mięs, oraz pełną i ciekawą ofertę na grilla. Nic bowiem tak dobrze nie smakuje, jak kiełbaska z rodzimej przetwórni, która oprócz dobrego smaku oferuje również pewność, że wszystkie produkty są świeże i aromatyczne.

Lubisz prawdziwą kiełbasę? A soczystą, dobrze uwędzoną szynkę? Wyroby, które oferuje Masarnia, to połączenie wielopokoleniowej tradycji, solidności i pasji, a dzięki temu wszystkie czynniki powodują, że na Państwa stołach zagoszczą wyśmienite produkty pozbawione "skazy" masowej produkcji, a obdarzone smakiem tradycji. W swojej ofercie firma z Brzozia posiada świeże mięso oraz wędzonki, szynki, kiełbasy i wędliny podrobowe. Podwawelska, parówkowa, żywiecka, krakowska, ogonówka, kindziuk i kabanosy, każdy kto mieszka na terenie Pojezierza Brodnickiego powinien te wyroby kojarzyć z Masarnią Brzozie. A kto nie zna szynki z Brzozia, nie wie, co traci.

Bardzo lubiane są wędliny podrobowe - pasztetowa, kaszanka, salceson czarny i bamberski. Szynka robiona według starych, tradycyjnych receptur, wędzona na zimno, peklowana na sucho przez 2 tygodnie, wędzona zimnym dymem stanowi rarytas, jakiego próżno szukać. W świecie wyrobów Masarni Brzozie tradycja łączy się z doskonałością owocując wyśmienitymi mięsami i wędlinami. Zapraszamy do poznania ich bliżej, zasmakowania w tym, co jest ich pasją – przyrządzaniu produktów o harmonijnym smaku i bogatym wnętrzu.

Źródło: Artykuł promocyjny

Wyroby Masarni Brzozie:























Źródło: Powiat Brodnicki - Brodnica > Portal mieszkańców
( http://www.powiatbrodnicki.pl/news.php?extend.6452 )